Ändra sökning
Avgränsa sökresultatet
12 1 - 50 av 83
RefereraExporteraLänk till träfflistan
Permanent länk
Referera
Referensformat
  • apa
  • ieee
  • modern-language-association-8th-edition
  • vancouver
  • Annat format
Fler format
Språk
  • de-DE
  • en-GB
  • en-US
  • fi-FI
  • nn-NO
  • nn-NB
  • sv-SE
  • Annat språk
Fler språk
Utmatningsformat
  • html
  • text
  • asciidoc
  • rtf
Träffar per sida
  • 5
  • 10
  • 20
  • 50
  • 100
  • 250
Sortering
  • Standard (Relevans)
  • Författare A-Ö
  • Författare Ö-A
  • Titel A-Ö
  • Titel Ö-A
  • Publikationstyp A-Ö
  • Publikationstyp Ö-A
  • Äldst först
  • Nyast först
  • Skapad (Äldst först)
  • Skapad (Nyast först)
  • Senast uppdaterad (Äldst först)
  • Senast uppdaterad (Nyast först)
  • Disputationsdatum (tidigaste först)
  • Disputationsdatum (senaste först)
  • Standard (Relevans)
  • Författare A-Ö
  • Författare Ö-A
  • Titel A-Ö
  • Titel Ö-A
  • Publikationstyp A-Ö
  • Publikationstyp Ö-A
  • Äldst först
  • Nyast först
  • Skapad (Äldst först)
  • Skapad (Nyast först)
  • Senast uppdaterad (Äldst först)
  • Senast uppdaterad (Nyast först)
  • Disputationsdatum (tidigaste först)
  • Disputationsdatum (senaste först)
Markera
Maxantalet träffar du kan exportera från sökgränssnittet är 250. Vid större uttag använd dig av utsökningar.
  • 1. Myhr, David (Sångare, Musiker, Upphovsman)
    David Myhr: Den levande Beatlesjukeboxen2019Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [sv]

    David Myhr är låtskrivaren och artisten som också har Beatles som sin ”religion” och är en av landets ledande konnässörer i ämnet. I konceptet ”den levande Beatles-jukeboxen” finns ingen förutbestämd repertoar utan David sjunger och spelar helt enkelt de favoriter som publiken ropar efter.

    Ladda ner (png)
    bild
  • 2. Myhr, David (Sångare, Musiker, Upphovsman)
    Every Raindrop Means A Lot2019Konstnärlig output (Granskad)
    Abstract [sv]

    HYLLNINGSSKIVA TILL TAGES, SVERIGES BÄSTA 60-TALSBAND

    17 nutida artister och band tolkar legendariska Tageslåtar digitalt, på CD och vinyl. 

    Allt från jättehiten Sleep Little Girl och Every raindrop means a lot till mästerverket Fantasy Island.

    Några av de som medverkar är Peter Morén (från Peter Bjorn & John), Max Lorentz, David Myhr, Soundtrack of Our Lives och det amerikanska bandet Anderson Council.

    Idén till albumet fick Göran Brandels, från Mariestad, 2014 då två av medlemmarna i Tages avled och ingen mer återförening kan ske. Musiken får inte glömmas bort. Låtarna är så bra och håller än idag. Tillsammans med Eskilstunabon Peter Torsén drog de igång projektet med att låta några av dagens artister och band tolka Tages musik.

    Ladda ner fulltext (pdf)
    fulltext
  • 3.
    Myhr, David (Sångare, Musiker, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik, medier och teater. Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Lucky Day tour of Japan 20192019Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [sv]

    (Översättning från Japanska genom Google Translate):

    In the 90's, in the Swedish pop scene that has become a major boom in Japan, the band The Merrymakers, whose band was widely known by the single song "Monument of Me" from the debut album "No Sleep 'til Famous". In the next 2nd album 'Bubblegun', Jellyfish's Andy Sturmer is a producer, and a series of smash hits such as "Saltwater Drinks" and "Superstar".

    The band will be inactive after that, but member David Myhr will provide songs such as PUFFY's "Happy Birthday" and "Boom Boom Beat", as well as Fuji Fabric's 4th album "CHRONICLE" (studio owned by David in Stockholm "Monogram In "recordings", he has a strong connection with the Japanese music scene, including one of the producers.

    Also David started his solo work from the 2012 album "Soundshine". Then, in 2018, the team joined the tag with Brad Jones, who is now sought after as a popular producer, and released the 2nd album "Lucky Day" recorded in Nashville, USA. With the release of the album this time, a solo visit to Japan will be realized for the first time in about seven years.

    Ladda ner (jpg)
    Lucky Day tour poster
  • 4.
    Myhr, David (Musiker, Sångare, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik, medier och teater.
    SIXTIES DELUXE med Lalla Hansson, David Myhr2019Konstnärlig output (Ogranskad)
    Ladda ner fulltext (png)
    Poster
  • 5.
    Myhr, David (Sångare, Musiker, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik, medier och teater.
    The Story of The Beatles: Möllegården Kultur i Åkarp2019Konstnärlig output (Ogranskad)
    Ladda ner fulltext (pdf)
    Programblad
  • 6.
    Myhr, David (Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    ”Top Ten of the Fab Four” and ”Abbey Road Live in Concert": West Coast Fab Fest, Vaasa2019Konstnärlig output (Ogranskad)
    Ladda ner fulltext (png)
    Programblad
  • 7.
    Myhr, David (Kompositör, tonsättare, Sångare, Musiker, Arrangör av musikalisk komposition, Författare till sångtext, Instrumentalist, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Work of Love2019Konstnärlig output (Granskad)
    Abstract [en]

    My brand new song ”Work of Love”  is part of the soundtrack written by film music composer Jimmy Lagnefors for the new comedy Tills Frank skiljer oss åt (Until Frank do us part) that premieres in Swedish movie theatres on October 18, 2019. (The same date will also be the official release date worldwide for the digital single).

    Lagnefors has written the whole soundtrack. For the 60s flavoured song ”Work of Love” he invited me to provide lead vocals. I took the song to my heart and tried to add my stamp by writing a dreamy bridge for it in the grand tradition of Beach Boys and Jellyfish (the second best band ever you know…!) . Jimmy and I have previously worked together on songs for movies, including “Vänta inte på mig” (Micke & Veronica, 2014) and “Spellbound” (Flykten till Framtiden, 2016). On the new soundtrack I also sing background vocals on the song Vibrations.

    The movie is a comedy written by Peter Magnusson, directed by Leif Lindblom, and starring Liv Mjönes, Peter Magnusson, Erik Johansson. “Work of Love” provides the backdrop to a scene that takes in the ski slopes of winter sports resort Åre. 

  • 8.
    Myhr, David (Kompositör, tonsättare, Musiker, Musikalisk ledare, Sångare, Instrumentalist, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    "Jealous Sun" (single)2018Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [en]

    The song, which is the lead track of the upcoming album is called “Jealous Sun” and is a song I wrote together with the fantastic songwriter and artist, Bleu! I had had the melody lying around for years. Actually already since before my recording session in Abbey Road. Then producer Brad Jones to my surprise suggested deleting the verse, and instead let the pre-chorus should be my verse! Brad sure knows what he’s doing. Turned out great!

    Ladda ner fulltext (pdf)
    fulltext
  • 9.
    Myhr, David (Instrumentalist, Musikalisk ledare, Musiker, Sångare, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Live in Swedish Radio P4 Gothenburg2018Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [en]

    Live performance (and interview) of "Jealous Sun" (solo acoustic) in Swedish Radio P4 Gothenburg. 

  • 10.
    Myhr, David (Instrumentalist, Musikalisk ledare, Musiker, Kompositör, tonsättare, Sångare, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Live in Swedish Radio P4 Norrbotten2018Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [en]

    Live performance in Swedish Radio P4 Norrbotten:

    "Jealous Sun"

    "Room To Grow"

    "The Perfect Place"

    Ladda ner fulltext (png)
    Sveriges Radios presentationssida
    Ladda ner fulltext (png)
    Svergies Radio P4 Norrbotten presenterar "The Perfect Place" som "Veckans Färsking"
  • 11.
    Myhr, David (Musikalisk ledare, Kompositör, tonsättare, Sångare, Musiker, Instrumentalist, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Lucky Day2018Konstnärlig output (Granskad)
    Abstract [en]

    Lucky Day is the new album from Swedish songwriter David Myhr. Recorded with Brad Jones in Nashville, the 10 song set features co-writes with Lojinx labelmates Bleu, Bill DeMain & Young Hines, among others. Available on heavyweight 180g LP, gatefold CD and digital download with bonus tracks on the CD only.

    Jones, who has helmed notable recordings by Josh Rouse, Hayes Carll and Jill Sobule, said: “My goal was to show David branching out from youthful power-pop to a more reflective, and more lasting sound.” Comparing Lucky Day to Myhr’s prior album Soundshine, Jones continues: “The idea was to create a warmer circle of sound around David, letting him sing in an easy and natural voice, to invite the listener into his world as it is now.” Ultimately, the album offers what Jones calls “a naturalistic kind of rehearsal-room energy.“

    Ladda ner fulltext (jpg)
    Artwork for Lucky Day
    Ladda ner fulltext (pdf)
    Artwork text
  • 12.
    Myhr, David (Sångare, Instrumentalist, Musikalisk ledare, Musiker, Kompositör, tonsättare, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Lucky Day Promotional tour of Spain2018Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [en]

    Lucky Day Promotional tour (solo acoustic) in Spain:

    June 2, Live at Carabás, Burgos

    June 2, Live at El Límite, Villalba

    June 3, Live at Fotomatón Bar, Madrid

    Ladda ner fulltext (png)
    fulltext
    Ladda ner fulltext (png)
    fulltext
  • 13.
    Myhr, David (Kompositör, tonsättare, Instrumentalist, Musiker, Sångare, Musikalisk ledare, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Lucky Day (song)2018Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [en]

    Please allow me to present the title track of my new album: "Lucky Day"! Co-written with the album's co-producer Brad Jones who also sings harmony and plays the beautiful bass line. You will also be able to enjoy a lovely drum take (panned right!) from the album’s other co-producer Andreas Quincy Dahlbäck, as well as a soaring pedal steel from Theo Stocks, an acoustic guitar by guitar phantom Pat Buchanan and an Billy Preston-esque organ by Rickard Nilsson.  

    Ladda ner fulltext (png)
    Inkluderad på Spotify Playlist "Soft Sommar" med 66,000 lyssnare
    Ladda ner fulltext (png)
    Inkluderad på Spotify playlist "Morgonstund" med 21,00 följare
  • 14.
    Myhr, David (Instrumentalist, Musikalisk ledare, Musiker, Sångare, Kompositör, tonsättare, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Release concert for the album Lucky Day2018Konstnärlig output (Ogranskad)
    Ladda ner fulltext (png)
    fulltext
  • 15.
    Myhr, David (Sångare, Instrumentalist, Musikalisk ledare, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    "Room To Grow" (single)2018Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [en]

    And... just like that. The second track from my album is out! A song I wrote with the amazing Bill DeMain in Nashville. I’m ridiculously proud of it. Chock full of tricky chords that kind of took me out of my pure pop comfort zone. I’m very thankful to Bill for bringing the initial musical germ and the title to the table. It's about how we often tend to overthink everything and rule out things too soon. Instead the song promotes the idea of 'you never know what's going to happen’ and to just give things a chance! Hereby proudly presenting: "Room to grow”!

  • 16.
    Myhr, David (Instrumentalist, Sångare, Musikalisk ledare, Kompositör, tonsättare, Musiker, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    "The Perfect Place"2018Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [en]

    And so it’s time to present for the fourth track from my album Lucky Day! It’s also the second single that goes out to radio here in Sweden.

    The song is called “The Perfect Place” and was actually the first track that was recorded, before the whole project became an American adventure. This was before the co-writing trip and before the decision that Andreas Dahlbäck and I would go over to Nashville to record with Brad Jones.

    Ladda ner fulltext (pdf)
    fulltext
  • 17.
    Myhr, David (Instrumentalist, Musikalisk ledare, Musiker, Kompositör, tonsättare, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Wait Until The Moment2018Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [en]

    From blog post: I wrote it together with producer Brad Jones who took my stomping uptempo piano based melodic idea and turned it into something that, to me, sounded very beautiful in its laid back, bossa nova-ish vibe. It went from power pop to… well what is it? Is it Yacht Rock? You decide for yourself!

    The song features one of my favourite lyric lines on the (coming) album; ”Break my heart a little and I’ll do the same for you” which was a little ”couplet” that Brad had lying around for years that he finally found use for.

  • 18.
    Myhr, David (Musiker, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    David Myhr live at Live House "Fever", Tokyo2017Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [en]

    David Myhr's first live performance in Tokyo since January 2012. Featuring two songs from the upcoming second solo album due for relase in 2018.

    Ladda ner fulltext (png)
    fulltext
    Ladda ner fulltext (png)
    fulltext
    Ladda ner fulltext (png)
    fulltext
    Ladda ner fulltext (jpg)
    fulltext
  • 19.
    Myhr, David (Sångare, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    INTO THE GREAT WIDE OPEN: Sorgekonsert för Tom Petty, Debaser Strand2017Konstnärlig output (Ogranskad)
    Ladda ner (png)
    bild
  • 20.
    Myhr, David (Musiker, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Sgt Pepper's Live, Korsholm Music Festival, Vaasa, Finland2017Konstnärlig output (Granskad)
    Ladda ner fulltext (png)
    fulltext
    Ladda ner (png)
    bild
    Ladda ner (png)
    bild
  • 21.
    Myhr, David
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    What goes on in my mind?: Observing melodies in the makin2017Konferensbidrag (Refereegranskat)
    Abstract [en]

    This paper posits a set of epistemological methods to enable researchers to investigate melody-writing in solo songwriters. Using ethnographic and autoethnographic methods combined with annotated video, I provide examples, from my ongoing research project, of real-time songwriting activities and address the opportunities and challenges of introspection as an investigative method.

     

    Sloboda (1985) proposed four possible methods of inquiry by which researchers might investigate composers’ creative processes, one of which is “live” observation of composers at work. Collins (2007) uses a verbal protocol methodology that requires the composer to narrate the evolving composition in real time, which not only interrupts the creative process itself, but risks falling victim to the observation effect. Bennett (2014) suggests that observing co-writing processes has an immanent advantage over solo writing through the fact that the necessity to communicate ideas makes it an evidence-generating activity.

     

    The methods proposed combine digital video documentation, immediate post-hoc introspection and qualitative data analysis. The songwriting session is recorded in full, followed by immediate post-session review and captioning of identified ‘key moments’.  This enables the composer to reflect immediately upon the session, adding extra insight such as explaining moments of silence/reflection that would be otherwise lost in the observation. 

  • 22.
    Myhr, David
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    ”Men det här låter ju precis som...” – Om låtskrivande efter given förlaga2016Ingår i: Musikforskning i dag, Växjö, 2016, s. 25-25Konferensbidrag (Refereegranskat)
    Abstract [sv]

    Denna presentation är ett sidoresultat från ett pågående konstnärligt forskningsprojekt i vilket jag från ett inifrån-perspektiv studerar skapandet och formandet av melodier. Här sätts fokus på en speciell nisch inom låtskrivande, nämligen uppdragskomposition inom på förhand bestämda stilistiska ramar.I film- och reklamsammanhang är det ett vanligt tillvägagångssätt för låtskrivare att jobba efter s.k. ”briefs”. Många gånger har regissörer och uppdragsgivare en relativt tydlig bild av vad de är ute efter. Inte sällan finns en specifik förlaga i form av en känd låt som det kanske inte finns budget för att licensiera men som använts som ”temp track”. Det som efterfrågas kan då vara något i samma stil eller en s.k. sound-alike, en låt gjord i syfte att imitera soundet från annan låt eller stilen från en viss artist eller grupp.I presentationen analyserar jag den självupplevda kreativa processen vid tillkomsten av tre låtar som jag skrivit tillsammans med filmmusikkompositören Jimmy Lagnefors; ”Spellbound” från Ulf Malmros kommande biofilm Flykten till framtiden (2016), som enligt briefen skulle låta ”som Electric Light Orchestra ca 1973” samt låtarna ”Vänta inte på mig” och ”Superman” från filmen Micke & Veronica(2015). Presentationen innehåller också exempel från reklamjinglar för kommersiell radio som jag varit med om att komponera bland annat för en taxikedja där uppdraget var att det skulle ”låta som” Magnus Uggla respektive Lill Lindfors.Som underlag för analysen används observationer från kvalitativa fallstudier dokumenterade i realtid med hjälp av både audio och video samt egen självreflexion. Förutom att ta fram tyst kunskap kring låtskrivandeprocessen diskuteras även etiska och upphovsrättsliga aspekter. Presentationen kombinerar audio- och video-illustrationer med klingande exempel framförda live

    Ladda ner fulltext (pdf)
    fulltext
  • 23.
    Myhr, David (Musiker, Arrangör av musikalisk komposition, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Lagnefors, Jimmy (Medarbetare/bidragsgivare, Upphovsman)
    "Spellbound"2016Konstnärlig output (Granskad)
    Abstract [en]

    "Spellbound" is a song written specifically for the movie Flykten till Framtiden (SF, Svensk Filmindustri) which premiered on November 11th 2016 and was directed by Ulf Malmros and Jaana Fomin. The brief to write a song in ELO (Electric Light Orchestra)/70's style came from Ulf Malmros and Bob Film Sweden AB to the film score composer who then invited David Myhr to co-writing and co-producing the track. The song was also released as a digital single by U.K. record label Lojinx (October 14th 2016) and included on a digital soundtrack compilation released by Monogram Recordings (October 28th 2016). 

    The song has been taken up by Swedish National Radio P4 and is currently on the C-list, meaning that it's played 2-3 times a week.

    Press release text from Lojinx:

    On the 11th of November Flykten till Framtiden (English: "My Future Love") hits cinemas in Sweden. The feature-length film is directed by Ulf Malmros and Jaana Fomin and stars Henrik Dorsin, Elias Palin, Victoria Dyrstad and Johan Ulveson.

    The time-travel themed narrative is partially set in 1973 and for this composer Jimmy Lagnefors was hired to create a soundtrack authentic to the period. When the directors specifically requested a song that "sounds like Electric Light Orchestra" Lagnefors brought in songwriter/artist David Myhr to collaborate.

    Myhr, with his background in the 90's power pop combo The Merrymakers and, in particular, his 2012 album Soundshine, has demonstrated a knack for creating fresh, modern, pop music with roots firmly in the classic tradition of McCartney & Lynne. It was no surprise that Myhr jumped at the chance.

    Lagnefors and Myhr were also behind the song Vänta inte på mig ("Don’t wait for me") in last year's Swedish box office smash "Micke & Veronica". With the new song "Spellbound" the songwriting duo have created "the song that E.L.O. never made". It features heavily in the film and plays when the credits roll.

    The single "Spellbound" is out now!

    Participants:

    Written by Jimmy Lagnefors and David Myhr. Performed by David Myhr. Produced by Jimmy Lagnefors & David Myhr. Recorded at Monogram Recordings, Sideshow Studios, and Durango Recording, Stockholm. Strings recorded in Willow-Valley Studio, Gothenburg. Mixed by Markus ”Black” Sjöberg. Mastered by Classe Persson.

    Lead and backing vocals, acoustic guitar, piano, bass: David Myhr

    Background vocals, guitar: Jimmy Lagnefors

    Drums, tambourine: Andreas Dahlbäck

    Tambourine: Henka Johansson

    Trumpet: Elin Andersson

    Violin: Mattias Johansson

    Cello: David Bukovinszky

    Strings: Mattias Bylund

    Strings arranged by: Hans Hjortek & David Myhr

    Ladda ner (png)
    Lojinx release page
  • 24.
    Myhr, David
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    The Beatles LP Revolver 50 år, Lasse i Parken, Stockholm2016Övrigt (Övrigt vetenskapligt)
    Abstract [en]

    David Myhr & Two of Us played their favorite Beatles songs at the event The Beatles LP Revolver 50 years held in Stockholm July 15 2016. Myhr was a guest artist playing guitar, piano and performing as a vocal soloist on "Here there and everywhere", "Good Day Sunshine", "And your bird can sing", "Rain" and "Back in the USSR". The event was arranged by Thorells Syndrom, Beatles Information Center, and Lasse i Parken.

    Ladda ner fulltext (pdf)
    Programblad
  • 25.
    Myhr, David (Musiker, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Beyond Belief: A tribute to Elvis Costello ("Veronica")2015Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [en]

    David Myhr's own inimitable take on Elvis Costello’s 1989 classic “Veronica” is track #6 on the American compilation “Beyond Belief: A tribute to Elvis Costello“. Other contributors included Matthew Sweet, The Rubinoos and Mike Viola. The highly recommended compilation is out on Spyder Records and the proceedings goes to charity. The compilation is co-produced by producer, musician, author and reviewer John Borack and Olivia Frain who invited a series of groups and artists from all over the world (of the power pop genre) from whom they selected the 50 that finally made it on to the album. They later found a partner in record label Spyder Pop Records who took care of the release. 100% of the proceeds from the Spyderpop release will go to the Mr. Holland's Opus Foundation (founded by the late composer Michael Kamen) and help put musical instruments into the hands of children in underserved areas. This fundraising album is going towards a great cause and deserves to be in your personal music collection.“Veronica” was co-written with Paul McCartney and Myhr declares it his favourite Costello song in no small part influenced by his life-long obsession with The Beatles.Though “Veronica” was Costello’s most successful song in the US it has so far been covered by very few artists (this may be the first time that a cover version finds its way out onto Spotify).“Veronica”(Elvis Costello / Paul McCartney)David Myhr – lead and background vocals, acoustic and electric guitars, harpsichord, glockenspielAndreas Dahlbäck – drums, tambourineRikard Lidhamn – bassMarcus Olsson – piano, organAnders Pettersson – electric guitarElin Andersson – trumpetProduced by David MyhrEngineered by Raoul Hamilton, Petter Näse, and David Myhr. Mixed by Marcus Black at Jelly Road.Recorded at Durango Recording, Stockholm, and Strong Melody Studio, Stockholm.

    Ladda ner fulltext (jpg)
    FULLTEXT01
  • 26.
    Myhr, David (Musiker, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Even More Super Hits Of the Seventies ("Oh Susie")2015Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [en]

    Michael Shelley about the CD and its purpose: “Even More Super Hits of the Seventies” is the third in a series that sprang to life as I was looking for a special way to entice listeners to make a pledge to the station [WFMU] and to express my thanks to the many listeners who literally keep the station on the air with their direct financial support. Once again I approached some of my favorite music makers and asked them to create a recording just for us - to cover a song that went top 40 somewhere on Earth in the 1970s - the one rule was: no irony. Like the first two volumes, I was, and am, completely bowled over by the quality of the music I received and the obvious thought behind the creation of the recordings. The idea that this music simply wouldn’t exist if it weren’t for the good feelings that WFMU has engendered throughout the musical community is a powerful one, and it keeps returning to me. It is inspiring to know that so many musicians appreciate and support our free-form radio mission....It was the incredibly well crafted Power Pop recordings by David’s band The Merrymakers that first connected me to David’s musical abilities. From their base in Pitea, Sweden the band built a worldwide following (with a particularly rabid fanbase in Japan - where they’ve sold over 100,000 albums). David eventually went solo and has continued to experiment with different forms of music, but all with a trace of Pop in them."Written by Björn Håkanson & Tim Norell “Oh Susie” was a big hit in many parts of the world in 1979 for Sweden’s Secret Service. It was especially huge in Russia, where the band still tours to enthusiastic crowds. David Myhr - Vocals, Acoustic and Electric Guitars, Bass, Harpsichord Hanna Ekström - Violins, ViolasAndreas Dahlbäck - Drums, TambourineProduced by David Myhr & Andreas DahlbäckRecorded by by Andreas Dahlbäck and David Myhr at Durango Recording, Stockholm, and Strong Melody Studio, StockholmMixed by Marcus Black.

    Ladda ner fulltext (jpg)
    FULLTEXT01
    Ladda ner fulltext (jpg)
    FULLTEXT02
  • 27.
    Myhr, David (Musiker, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Melody and Madness tour 20152015Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [en]

    Melody and Madness Tour featuring Linus Of Hollywood and David MyhrAn acoustic night of melodic pop.Aug 27 - Stockholm, Sweden - Waterfront Sunset (Loch & Quay) - feat. Peter KvintAug 28 - Uppsala, Sweden – (living room concert)Aug 29 - Malmö, Sweden - Tambourine Studios Aug 31 - London, U.K - The Green NoteSep 1 - Loscoe, U.K – (living room concert)Sep 3 - Madrid, Spain - El Intruso - feat. Kurt BakerSep 4 - Valencia, Spain - El Loco - feat. El Inquieto RoqueSep 6 - Madrid, Spain - (living room concert)Sep 7 - Bilbao, Spain - Colegio de AbogadosDavid Myhr played a mixture of songs from the Merrymakers, from the debut album Soundshine, from the Record Collection EP, the Melody and Madness EP, as well as a couple of covers together with Linus, including "All over the world" (E.L.O.) and "Come and get it" (Badfinger).The tour was organized mainly by the artists themselves. In London, the record label Lojinx took care of booking venue. In Spain though, it was David Myhr's record label Rock Indiana who organized the tour and took orders from various clubs including respected rock clubs intruso Bar in Madrid and Loco Club in Valenica.

  • 28.
    Myhr, David (Filmproducent, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Melody and Madness tour EP2015Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [en]

    Released on David Myhr's label Monogram Recordings and Linus of Hollywoods label Magic Beach. Digitally distributed worldwide by Phonofile (founded in 1999 by FONO – the association for Norwegian independent record companies – and TV2).In August and September of 2015 Linus of Hollywood & David Myhr (ex-The Merrymakers) went out on tour together with a bunch of songs and their two acoustic guitars. The tour took place in Sweden, U.K., and Spain and went under the name Melody and Madness. This EP was made exclusively for the tour and contains one song where David covers a Linus song (Ready for something good), one song where Linus covers a David song (Icy tracks), and lastly one song where they both cover a Badfinger song written by Paul McCartney (Come and get it).

    Ladda ner fulltext (png)
    FULLTEXT01
  • 29.
    Myhr, David (Musiker, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Myhr, Kvint & Morén live på Paul McCartney-förmingel.2015Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [sv]

    En tribute-konsert till Paul McCartney som själv skulle spela samma kväll på Tele 2 Arena. Endast låtar som han med säkerhet inte själv skulle spela. Medverkande:David Myhr (ex-The Merrymakers)Peter Kvint (Melony, Farbror Blå)Peter Morén (Peter Bjorn and John)Beställare: Clarion Hotel Stockholm.Repertoar:Heart of the countryJenny WrenSomebody who caresNo more lonely nightsBluebirdOne of these daysEvery nightThis oneCafé on the left bank

    Ladda ner fulltext (png)
    FULLTEXT01
  • 30.
    Myhr, David (Musiker, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Super Trouper (ABBA Show) live i Sollefteå2015Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [sv]

    David Myhr gör rollen som Benny Andersson och spelar piano/keyboards+kör.Ett publikt arrangemang av Hotell Hallstaberget inför 350 betalande middagsgäster (fullsatt) samt eftersläpp. Förfågan gjordes av Hotell Hallstaberget och bokningen skedde genom bokningsbolaget Nöjen i Norr.Repertoar:Voulez Vouz Mamma MiaTake a chance Super trouper Lay all your love on me Money Money Money Dancing Queen The Winner takes it allGimme gimme gimmeRock meRing ring Bang a boomerang So long WaterlooKnowing me knowing you S.O.S Does your mother know

  • 31.
    Myhr, David (Musiker, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Super Trouper ABBA Show live på Piteå Havsbad2015Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [sv]

    David Myhr gör rollen som Benny Andersson och spelar piano/keyboards+kör.Ett publikt arrangemang av Piteå Havsbad inför 350 betalande middagsgäster (fullsatt) samt eftersläpp. Förrågan gjordes av PIteå Havsbad och bokningen skedde genom bokningsbolaget Nöjen i Norr.Repertoar:Voulez Vouz Mamma MiaTake a chance Super trouper Lay all your love on me Money Money Money Dancing Queen The Winner takes it allGimme gimme gimmeRock meRing ring Bang a boomerang So long WaterlooKnowing me knowing you S.O.S Does your mother know

    Ladda ner fulltext (pdf)
    FULLTEXT01
  • 32.
    Myhr, David (Filmproducent, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    "Veronica” / ”Oh Susie” (single)2015Konstnärlig output (Granskad)
    Abstract [en]

    David Myhr is back with a single release featuring cover versions of two classic songs from his own childhood record collection, records that were spinning on his turntable and in his head when he first started out writing pop music.The A-side features his own inimitable take on Elvis Costello’s 1989 classic “Veronica”, recorded for Myhr’s contribution to the recently released American compilation "Beyond Belief: A tribute to Elvis Costello". Other contributors included Matthew Sweet, The Rubinoos and Lojinx label mate Mike Viola. The highly recommended compilation is out on Spyder Records and the proceedings goes to charity.“Veronica” was co-written with Paul McCartney and Myhr declares it his favourite Costello song in no small part influenced by his life-long obsession with The Beatles.Though “Veronica” was Costello’s most successful song in the US it has so far been covered by very few artists (we believe this is the first time that a cover version finds its way out onto Spotify).The digital release includes B-side tune “Oh Susie”, the debut single from 1979 by the Swedish new wave/pop band "Secret Service". Myhr’s take on “Oh Susie” is also featured on an American compilation album "Even More Superhits of the Seventies" which he was invited to participate together with, among others, Lojinx label mates Marshall Crenshaw and They Might Be Giants.

    Ladda ner fulltext (jpg)
    FULLTEXT01
  • 33.
    Myhr, David
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Låtskrivarens verktygslåda del 1: Magiska melodier: Keep it simple and singable (K.I.S.S.)2014Ingår i: Studio, ISSN 1651-9833, nr 1, s. 28-31, artikel-id STU1-2014-07Artikel i tidskrift (Övrig (populärvetenskap, debatt, mm))
    Abstract [sv]

    Vad är det som gör att vissa melodier fäster på och grabbar tag i lyssnaren? David Myhr tipsar om verktyg man kan ha i bakhuvudet vid melodisnickrandet.

  • 34.
    Myhr, David
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Låtskrivarens verktygslåda del 2: Trolla med titlar: Trolla med titlar2014Ingår i: Studio, ISSN 1651-9833Artikel i tidskrift (Övrig (populärvetenskap, debatt, mm))
    Abstract [sv]

    Var ska man egentligen börja för att uppnå bästa möjliga slutresultat? David Myhr slår ett slag för att först av allt börja med låtens titel - en metod med många fördelar.

  • 35.
    Myhr, David
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Låtskrivarens verktygslåda del 3: Rundgång ger framgång2014Ingår i: Studio, ISSN 1651-9833Artikel i tidskrift (Övrig (populärvetenskap, debatt, mm))
    Abstract [sv]

    Otaliga hits har genom årtionden byggts på rundgångar med fyra ackord - och det har dessutom blivit allt vanligare i modern tid. David Myhr guidar dig till framgångsackorden.

  • 36.
    Myhr, David
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Låtskrivarens verktygslåda del 4: Den heliga hookboken2014Ingår i: Studio, ISSN 1651-9833Artikel i tidskrift (Övrig (populärvetenskap, debatt, mm))
    Abstract [sv]

    Ett av dina viktigaste verktyg som låtskrivare är "hookboken" där du kan samla dina uppslag till låttitlar. David Myhr uppmanar dig till att bedriva din jakt på dessa mitt i vardagen.

  • 37.
    Myhr, David (Filmproducent, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    "Vänta inte på mig" och "Superman" (filmmusik i "Micke & Veronica").2014Konstnärlig output (Granskad)
    Abstract [sv]

    Skrivna av Jimmy Lagnefors och David Myhr. Producerade av Jimmy Lagnefors och David Myhr. Filmmusik till "MIcke & Veronica" (en av 2015 år stora biosuccéer som också vann "publikens pris" på Guldbaggegalan).MICKE & VERONICA är en relationskomedi i skärgårdsmiljö av Staffan Lindberg efter filmsucceérna En gång i Phuket och Sommaren med Göran. Filmen är julens stora svenska biorelease och kommer att ha premiär på över 200 biodukar över hela landet.Snickaren Micke och läkaren Veronica är båda runt 40 och nykära. De försöker få ihop pusselbitarna i livet med alla barn och ex partners. Med olika bakgrund blir mötet med de nya svärföräldrarna en klasskrock och den underbara sommaren i den Bohuslänska skärgården inte riktigt som de tänkt sig.I huvudrollen som snickaren Micke ser vi David Hellenius som gör sin första huvudroll på bio. Den andra huvudrollen, som läkaren Veronica, spelas av Izabella Scorupco. I övriga ledande roller syns bland andra Suzanne Reuter och Philip Zandén. Regi och manus Staffan Lindberg. Producent är Lena Rehnberg, StellaNova Film som även står bakom kritikerrosade långfilmen Monica Z.Staffan Lindberg, Lena Rehnberg och David Hellenius har samarbetat tidigare med långfilmssuccéerna En gång i Phuket (2012) och Sommaren med Göran (2009).MICKE & VERONICA spelades in i Bohuslän och Stockholm under sommaren och hösten 2013. Svensk biopremiär över hela landet: 25 december 2014."Vänta inte på mig" är resultatet av ett nytt låtskrivarsamarbete som uppstod då filmmusikkompositören Jimmy Lagnefors (Sommaren med Göran, Solstorm, Bröllopsfotografen, Mammas Pojkar) bjöd in David Myhr till den delikata uppgiften att skriva en låt som "kunde ha varit en schlagervinnare för fyrtio år sedan". Låten fyller en viktig funktion i romantiska komedin Micke & Veronica som är en av 2015 stora svenska biosuccéer! I filmen är det dock inte David Myhr själv som sjunger. I den nyckelscen där låten medverkar kommer låten nämligen att framföras live med en av filmens skådespelare (Philip Zandén) bakom sångmikrofonen.

    Ladda ner fulltext (png)
    FULLTEXT01
  • 38.
    Myhr, David (Kompositör, tonsättare, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Vänta inte på mig (singel)2014Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [sv]

    Den 3 november släpper engelska labeln Lojinx en uppföljare i form av filmlåten "Vänta inte på mig". Detta blir första gången som David Myhr släpper en låt på svenska. Låten är resultatet av ett nytt låtskrivarsamarbete som uppstod då filmmusikkompositören Jimmy Lagnefors (Sommaren med Göran, Solstorm, Bröllopsfotografen, Mammas Pojkar) bjöd in David Myhr till den delikata uppgiften att skriva en låt som "kunde ha varit en schlagervinnare för fyrtio år sedan". Låten fyller en viktig funktion i kommande storfilmen - romantiska komedin Micke & Veronica som är julens stora svenska biorelease med premiär på juldagen! I filmen är det dock inte David Myhr själv som sjunger. I den nyckelscen där låten medverkar kommer låten nämligen att framföras live med en av filmens skådespelare bakom sångmikrofonen. Denna singel blir därmed den enda officiella studioversionen av låten och David Myhrs version kommer också att finnas med på filmens soundtrack så småningom.

  • 39.
    Myhr, David
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Aktivitet: Drömmen blev verklighet för David Myhr2013Övrigt (Övrig (populärvetenskap, debatt, mm))
  • 40.
    Myhr, David
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    Aktivitet: Månadens videoguide: David Myhr : Never Mine2013Övrigt (Övrig (populärvetenskap, debatt, mm))
    Abstract [sv]

    Detaljerad genomgång av David Myhrs retrodoftande poplåt

  • 41.
    Myhr, David (Musiker, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    David Myhr Live at Debaser, Slussen2013Konstnärlig output (Ogranskad)
  • 42.
    Myhr, David (Musiker, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    David Myhr Live at Loco Club, Valencia2013Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [sv]

    David Myhr spelar solo med material av Merrymakers och från albumet Soundshine och har kompband när han spelar Beatles.

  • 43.
    Myhr, David (Musiker, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    David Myhr Live at NK Musik, Record Store Day2013Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [sv]

    RECORD STORE DAY 201320 april går Sveriges skivbutiker samman och deltar I den årliga internationella Record Store Day.Live: David MyhrSyftet är att sätta fokus på den unika bredd och det djup, i både kunskap och sortiment, som finns hos alla entusiastiska skivhandlare runt om i landet. Och att fira kärleken till musiken.Vi kommer att ha coola specialutgåvor på vinyl och CD, livespelningar och skivsigneringar hela dagen.Record Store Day inleddes 2008 med att Metallica gjorde ett live framträdande i skivaffären Rasputin Music i San Francisco - Vad händer i din skivaffär lördag 20 april?Lokal/plats: NK, musikavdelningen plan 3, Hamngatan 18-20Datum: Lördag den 20 april 2013

  • 44.
    Myhr, David (Musiker, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    David Myhr Live at Stage 72, New York2013Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [sv]

    David Myhr spelar tillsammans med lokalt kompband material av Jellyfish, Merrymakers och från albumet Soundshine.

    Ladda ner fulltext (pdf)
    FULLTEXT01
    Ladda ner fulltext (pdf)
    FULLTEXT02
    Ladda ner fulltext (pdf)
    FULLTEXT03
  • 45.
    Myhr, David (Musiker, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    David Myhr Live at The Living Room Scene, The Betsey Trotwood, London2013Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [en]

    First up is a “Living Room Scene” special on May 21st, featuring the great David Myhr from Swedish Power Pop legends, The Merrymakers. Tickets for this event are a double-dip, recession busting £7.50 and are available right here, but hurry as they are going like hot cakes!

    Ladda ner fulltext (jpg)
    FULLTEXT01
  • 46.
    Myhr, David (Musiker, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    David Myhr Live at Wurlitzer Ballroom, Madrid2013Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [sv]

    David Myhr spelar tillsammans med ett svenskt kompband material av Merrymakers och från albumet Soundshine.

  • 47.
    Myhr, David (Musiker, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    David Myhr plays "Revolver" (side 2) by The Beatles at stageit.com2013Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [en]

    On Wednesday I will be doing my first concert live on the internet. I will be sitting in a corner of my Stockholm studio with a guitar and a piano and I will perform the entire B-side of the Beatles “Revolver” album. Hope to see you there!!!Stageit is an online venue where artists perform live, interactive, monetized shows for their fans directly from a laptop, offering fans unique experiences that are never archived.

  • 48.
    Myhr, David (Musiker, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    David Myhr som levande Beatles-jukebox2013Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [sv]

    10 februari O’Malley’s, Vaasa, Finland20 april Rotary, BorlängeDavid Myhr sjunger Beatleslåtar till ackompanjemang av piano och/eller gitarr. Mellan låtarna delar David med sig av sina rika kunskaper kring gruppen, gärna i form av små anekdoter. Repertoaren för dagen är sällan spikad i förväg utan improviseras fram i en dialog med publiken. Vissa kanske vill njuta av de finstämda klassikerna Yesterday, Let it Be, Michelle och The long and winding road. Andra vill rocka loss till låtar som Can’t buy me love, Twist & Shout och I want to hold your hand. Någon kanske känner för en dos ”flower power” i form av låtar som Lucy in the sky with diamonds, All you need is love eller Strawberry Fields. Eller varför inte sätta David på prov genom att önska en udda singelbaksida eller någon låt från Beatlarnas solokarriärer som t.ex. John Lennons odödliga Imagine.Lennon/McCartney åstadkom tillsammans under the Beatles verksamma en enorm låtskatt vars inflytande på all populärmusik sedan dess inte inte går att överskatta. Deras musik tilltalar såväl gammal som ung och lever vidare från generation till generation. David Myhr är sångare och musiker och har ett förflutet i popbandet the Merrymakers. Hans passion i livet är the Beatles. Gjorde rollen som Paul McCartney då Musikhögskolan i Piteå satte upp Sgt Pepper Live 1994 i Liverpool samt tävlade 1988 i TV-programmet Minnesmästarna i ämnet Beatles. Var också gästartist i projektet Abbey Road Live i Vasa 2009.

  • 49.
    Myhr, David (Musiker, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    "El Perro" / Ulf Lundell på skivan Trunk2013Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [en]

    Track on the record "Trunk" by Ulf Lundell.David Myhr sings (in Spanish) in the choir consisting of four people that does all the vocals on the song El Perro by Ulf Lundell. David also acted as recording engineer for the Spanish female vocalists.

  • 50.
    Myhr, David (Musiker, Upphovsman)
    Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Musik och dans.
    I love the feeling: Vinjettmusik till TV-serien "Montazamis med vänner" i TV3 Sverige och Norge2013Konstnärlig output (Ogranskad)
    Abstract [sv]

    I am very happy to announce that my song “I love the feeling” from my solo debut album Soundshine will be heard in hundreds of thousands of homes in Sweden and Norway this fall since it will be the signature tune of “Montazamis med vänner” featuring enormously popular television personality Maria Montazami.The song will be released as a radio promo (only) single in Sweden and Norway on Oct 25th and will hopefully be accompanied by a new video clip soon.

12 1 - 50 av 83
RefereraExporteraLänk till träfflistan
Permanent länk
Referera
Referensformat
  • apa
  • ieee
  • modern-language-association-8th-edition
  • vancouver
  • Annat format
Fler format
Språk
  • de-DE
  • en-GB
  • en-US
  • fi-FI
  • nn-NO
  • nn-NB
  • sv-SE
  • Annat språk
Fler språk
Utmatningsformat
  • html
  • text
  • asciidoc
  • rtf